Woho, Coronapandemin är på tillbakagång. 11% av stockholmarna är immuna mot skiten. Att det bara är 100 som testats saknar betydelse; vi kan ju springa ut och knuffas och skuffas med okända människor igen.

Jag fattar att folk är trötta på att vara försiktiga, pandemin är inte längre nyhetens behag och nu väntar vi på nästa katastrof, som en vulkanutbrott i Java som har ihjäl 70.000 människor eller att Jimmie Åkesson har bedrivit bordell i sin övernattningslägenhet i riksdagshuset.
Grejen är, nu när folk tycker man ska smitta varandra för att komma upp till de magiska 60% som garanterar att ingen mer kan smittas, att det finns många skröpliga och svaga som inte vill bli hostade på.

Vi får inte glömma att spanskan härjade i 2 år och svepte fyra gånger över landet.

Även om jag håller mig hemma (jag håller mig alltid hemma), tvättar händerna när jag varit ute och undviker nära kontakter kände jag att jag måste ställa upp för goda vänner som skulle flytta. Mamman i familjen var på väg att tillfriskna efter coronan och hade låst in sig i nya lägenheten. Men med alkogel i bilen och lite avstånd fick flyttat.
Man ställer upp för sina vänner!

På tal om vänner, flytten resulterade i ett trevligt möte. En dam jag ofta mött och pratat med på den tiden jag var politiskt engagerad hade ärenden till huset varifrån vi flyttade. Vi hade ett långt samtal om ditten och datten (mest den pågående smittan) och hon lät mig förstå att jag var saknad.

Och så sprang jag nästan samtidigt på min förre fastighetsskötare som hade en hälsning från en annan politiker han haft kontakt med och som också saknade mig. Jaja, ingen av dem var någon partivän …

Fan, vilken trist blogg det här blev …. Vi kastar in lite bilder.

Innan våra vattenfall torkade ut var jag tvungen att sätta ett par ND-filter, vilka är gråfilter som dämpar ljus in i kameran så man kan använda långa exponeringstider, och fånga vatten i rörelse.

Jag var också tvungen att testa ett specialobjektiv som kunde vara till hjälp att fotografera fjärran objekt, som horisonten. Kanske inte världens mest användbara dock.

Jag tror det här är fyrplatsen vi Gällenäs, 1 mil bort. Objektivet är ett 500mm teleobjektiv.

Samma motiv men fotograferat med ett inte så extremt objektiv.

Samma fyrplats, fotograferad med ett 200mm teleobjektiv.

Det viktiga är ju att horisonten ligger framför fyrplatsen, vilket ju klart visar att jorden är rund och inte platt.