Hörde konstigheter på nyheterna. Det finns tydligen företag som delar ut miljarder till aktieägarna och som kommer att stå i kö för att få coronabidrag från oss skattebetalare. Varför ska jag betala till aktieägarna? Borde det inte vara så att den som äger ett företag ska, vid kris, göra investeringar i företaget för att rädda det???

I samma veva tänker jag på oss pensionärer. Jag har en del extra i form av bostadstillägg och extra pensionstillägg då min pension är ganska (mycket) liten. Till sommaren kan jag plocka ut en tjänstepension som kan ge med 4-500:- till i månaden men jag förutsätter att mina tillägg kommer att minska motsvarande så varför har jag denna tjänstepension? Jag kunde lika gärna skänka den till Läkare Utan Gränser eller Cancerfonden.
Självklart inser jag det “rättvisa” i systemet, men jag förstår helt och fullt varför pensionärsförbund går i taket när de som verkligen sett om sina hus inte får så mycket mer än de som inte gjort det (och får, typ mina tillägg).

Noterar att det har gått ett drygt halvår sedan jag loggade ut från partiet, och bortsett från några få kontakter med partivänner, är jag helt uppenbart inte saknad ….


Alltid på väg nånstans …