I svallvågen mordet på Floyd George vet anhängarna till BLM ingen hejd på vad man kan vräka ur sig. Historierevisionen fortsätter, och många som hoppar på “anti-rasisttåget”, troligen för att vinna lite moraliska bonuspoäng, anstränger sig för att i bästa fascistiska andan peka ut samhällets fiender.
Nu heter fienden Bach, Beethoven, Chopin, Tjajkovskij.

Jämför jag vad som händer med vad jag läste i boken av Jonah Greenberg upprepas samma procedur igen – avlägsna kultur och historia som vi inte tycker om, oavsett värdet och oavsett hur sanningsenlig den än är.

The Post Millenial skriver:
Chief classical-music critic of the New York Times, Anthony Tommasini, for instance, has gazed upon the “appalling racial imbalance” in orchestral ranks, and decided that it can only be corrected by taking proactive steps. To that end, he has called for an end to blind auditions, long considered the gold standard for orchestra hiring fairness, in favour of a social justice approach.

Candace Allen menar i några rader på Classic FM:
… believes that the lack of black musicians in our leading orchestras is down to a combination of discrimination and that few black people are exposed to classical music at an early age. 
Men vidare:
To this end, Allen is a supporter of Venezuela’s El Sistema programme, the government funded music education scheme that has used classical music to help children turn away from a life of crime.

Det verkar sunt att använda klassisk musik att hjälpa unga komma bort från kriminalitet men samtidigt dyker frågan upp om inte de ungas egen musik – rap, hip-hop, RnB – manar till våld?!

Mer om den klassiska musikens rasism:
Paste Magazine – Orchestra Is Rasist

Pulpit And Pen – Classdical Music Is Racist

The Washington Post – That sound you’re hearing is classical music’s long overdue reckoning with racism

Tydligen är det mesta rasism; mat, sömn (japp!), sällskapsspel, idrott och som sagt klassisk musik.
Är det dags att gömma undan sina böcker av vita klassiska författare och enastående musik skapad av vita musiker innan rasistjägarna kommer?!

Precis som med negerbollar och vandrande judar kommer vi ALDRIG åt rasismen genom att märka ord och allehanda kulturyttringar genom att brännmärka dem. Tvärtom, de här korstågen mot ord och företelser som inte har med rasism att göra, skapar bara fler rasister eller åtminstone får folk att ta avstånd från galenskaperna.