Hyllningarna till George Floyd fortsätter. Häromnatten hyllades genom att skyltfönster krossades och affärer plundrades i Chicago.

Black Lives Matter, men inte vita tydligen. Vanliga människor hukar och håller sig inomhus, även om det inte alltid är säkert, då det på vissa håll i landet plötsligt har blivit förbjudet att försvara sig mot inkräktare. Och givetvis är polisen bakbundna, för att ens försöka stävja upploppen skulle leda till än mer kritik att polisen använder våld mot svarta amerikaner.

Ny upploppsvåg svepte genom Chicago

Belarus (fast jag säger Vitryssland då Belarus betyder just Vitryssland) har fått en ny president. Fast han är ju gammal och har suttit i ett kvarts sekel. Fast även om hans metoder alltid har varit odemokratiska har hans förtryck slagit nya rekord.
I ena stunden meddelar han att det kanske är dags att stiga åt sidan för att i nästa fängsla alla motkandidater och tysta all opposition.
Kan han avsiktligt med sitt snack om att avgå, försökt locka fram motkandidater för att sedan slå ner på dem?! Lite som Mao i god socialistisk ordning gjorde med sin kampanj Låt Tusen Blommor Blomma, vilken följdes av statsterrorn Kulturrevolutionen.

Alexander Grigoryevich Lukashenko sällar sig till världens fascistledare där han har fint sällskap av Recep Erdogan, Viktor Orban, Andrzej Duda, Rodrigo Duterte, Nicolas Maduro och många många andra.

Att Lukashenko kallar sitt folk för får, säger allt om denne tyrann.

SVT visade nyligen en serie om Spionen Putin. Att Putin tillhör gruppen antidemokrater har vi alltid vetat, men här fick vi klart och koncist berättat för oss hur han fungerar. Skrämmande!
https://www.svtplay.se/spionen-vladimir-putin

Putin lät i sommar arrestera Chabarovsks nyvalde guvernör – Sergej Furgal – anklagad för mord och mordförsök för femton år sedan.
Sergej, som gjort sig populär i regionen genom att satsa på att bygga bostäder och satsa på infrastruktur i en avlägsen del av landet, tillhör inte Putins parti eller hans mutkolvar. Det har troligen gjort honom till en måltavla för Putins progromer.

Det som stör mig, nästan lika mycket som Putins övergrepp, är att vi inte fått någon information om vare sig arresterande av Furgal eller de massiva protester som följt då tiotusentals människor dag efter dag demonstrerat sitt ogillande av Putins tilltag.
Jag ser flera artikel i Aftonbladets och Expressens nätupplagor, och tom Dagens Nyheter tar upp händelserna.
SVT Nyheter har ett kort inlägg:
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/protester-efter-att-furgalov-fangslats

Och i USA drar det ihop sig till val, men vilket djävla val – en stolle mot en annan. Trump har definitivt visat sig vara precis så ignorant och illiterat som man befarat och Joe Biden har gett sitt stöd till krafterna bakom upplopp, kravaller och plundringar.

Trump eller Biden – Pest eller kolera.