Europas stater anmäler en efter en att man INTE erkänner diktator Lukachenko som Belarus president efter det riggade valet i augusti, men Sveriges regering har ännu inte dristat sig att fatta ett slikt beslut. Feghet? Eller är det famösa svenska tysta diplomatin, den som höll den svenska legationen längst som de iranska muslimernas gisslan under revolutionen i landet 1978/79 och som sett till att Dawit Isaak suttit i eritreansk fängelse utan rättegång i nära 20 år??

Jag förstår heller inte tystnaden när Putin skickar sina giftmördare kors och tvärs i Ryssland men också utomlands.
På Putins dödslista fanns inte bara Navalnij, Skripal och Litvinenko. För Putin och hans korrumperade gäng fanns otaliga misshagliga individer varav en del överlevt giftmakarens attacker men många fler blev mördade.

Lägg därtill de massiva protester runtom i landet och som visar på situationer i ett land där lag och ordning upphört att fungera.

Ännu mer förvånas jag över att Vänsterpartiet tiger. Fast Belarus är ju Europas sista socialistdiktatur och Putin kommer ju från en organisation som försvarade socialismens ideal …

Man kan göra sökningar på Youtube med orden “Omon” och “Belarus” och titta på vilken video som helst för att få filmbevis hur de anonyma SS-trupperna med benämningen OMON misshandlar folk på måfå.

Slöddret som försvarar kackerlackan.