I hela tre TV-program fick Linda Karlström och hennes kompisar i allehanda sekter och kulter i USA framföra sin åsikter om vaccin och när till slut Linda antydde att hon hade en fäbless för konspirationsteorier, var det nog många fjäll som föll från människors ögon.

Men på hennes konspirationsforum – Vaccin.me är man upprörda. Det talas om häxjakt?! Vaddå häxjakt – för man fram en hypotes som saknar all uppbackning av fakta och evidens får man nog vara beredd att ta lite kritik, även om man i programserien inte direkt kritiserade rörelsen.
Linda Karlström slår och sparkar på alla från “systemmedia” och verkar inte förstå att VI upplysta och hyggligt pålästa människor inte vill ha massa handplockade körsbär (cherrypicking), vi vill ha FAKTA. Och så länge antivaccinisterna kan presentera några sådana får de fan stå ut med kritik.

Jag har under några år följt allehanda liknande stollesekter – folk som tror jorden är platt, folk som hävdar att lerfloder begravde jorden på 1800-talet, att kommersiella flygplan släpper ut kemikalier, att 911 är orkestrerat av myndigheterna osv.
Och så den värsta av alla, och som Linda Karlström tyckte sig ha funnit trovärdig – förnekandet av massmordet på judar, slaver, romer, handikappade, homosexuella och många andra grupper, utfört av nazisterna i Tyskland.
Det här visade att Linda Karlström inte kan vara något annat än en konspirationsteoretiker. Hon verkar köpa galna idéer, lögner och påhittade historier som cirkulerar på Youtube, Facebook och Twitter.

Alla de människor i dessa konspirationsgrupper verkar ha hittat en bra och trygg håla att sitta klämma sin fisar i. De kan kommunicera med folk som rattat in på samma frekvens, kan känna sig speciella “för att man vet sanningen”.
Hade dessa människor varit seriösa och ärliga skulle de givetvis samarbeta med dem som skulle kunna svaren på frågorna. Men det funkar inte så i den här världen.
De sanningar, den fakta och de bevis finns inte som övertygar foliehattarna att de har fel.
Jag har till exempel sett hur plattjordingarna gång efter annan tar som bevis att jorden är platt ett foto av ett par oljeplattformar utanför Los Angeles, där man på grund av atmosfäriska förhållanden inte kan avgöra var horisonten befinner sig, TROTS att foton tagna under mer normala förhållanden visar att jorden är rund.

Visst, vi skrattar åt stollarna som inte förstår de mest enkla fysiska lagar utan till och med hittar på egna, vilka givetvis kräver att universum ser ut som den gör. De är obildade, obildbara och harmlösa men djävligt irriterande.
Men med vaccinmotståndarna är det en annan sak då de angriper samhället och alla medborgare. De har i princip avfärdat alla andra orsaker till att barn drabbas av, och skyller allt på vacciner, vilka skyddar oss mot sjukdomar och elände och dessutom räddar många liv.
Genom att enögt (och knappt det) bara plocka första bästa outredda orsaken till autism, har man ju blockerat för att hitta andra och mer faktiska orsaker. Och därmed kommer man till Andrew Wakefield, vilken till viss del är orsaken till epidemin (anti-vaccin). Han blev utsparkad ur läkarkåren för att han fuskat med en undersökning som till en början hade tre ingredienser: mag/tarm-problem, vaccin och autism.

Så om man har tre faktorer som “verka” ha ett samband, hur vore det att utreda alla samband? Kanske vaccinet bara råka finnas med av en slump och sakna samband med autism och mag/tarmproblem.
Är det inte så att många kroppsliga bekymmer har kopplingar till tarmfloran. Ju mer fattiga tarmarna är destu mer kroppsliga bekymmer tenderar människor att ha. Kopplingarna är lite för många för att bortse från dem, om man nu inte är vaccinmotståndare.
Och hur utarmar man tarmfloran? Antibiotika av bredspektrumtyp; vi blir väl alla lite “sketna” när vi genomgår en penicillinkur.
OCH erbarmlig kost i vilken det fattas grönsaker och frukter.

Men det här är för enkelt för somliga. Vi skyller på New World Order, Illuminati, Frimurarna och inte minst … minns vad Linda Karlström framhävdade … judarna.

Dags att skaffa sig en passande logga kanske?!