Nu är det säkert folk som går i taket men det där med religion och framför allt när folk kopplar ihop religiösa vanföreställningar med politik ger mig galopperande mjältbrand.
Särskilt vanligt och otäckt är detta fenomen i USA där kopplingen mellan gud och landets envåldshärskare (den förra speciellt) är så gruvligt tydlig.

Den här käcka bilden av den orange apan som hållen en bibel och hotar med “eld och svavel” om folk dristar sig att offentligt uttrycka sin mening berättar mer än 1000 ord.

Bilden hämtad från WITF, en fristående radio/TV-station, och föreställer en bigott hycklare.

Nu har jag väl uttryckt mig föraktfullt om den där presidenten, som troligen går till historien som “USAs sämsta” utan jag ville dela med mig av en länk till en Snäll Ateist.

Friendly Atheist är en amerikan som gärna tar upp de övergrepp på mänskligheten som religiösa fundamentalister begår i USA men han återberättar även moseböckerna på ett underhållande sätt och beskriver hur fullständigt motsägelsefulla de är och hur konstigt någon författat dem.
Till exempel får vi veta att Lot flyr från Sodom med sina två döttrar och sin hustru. Men vad heter hustrun?!
Och Kain som hade ihjäl sin bror blir liksom belönad med evigt liv men han dyker aldrig mer upp som Bobby Ewing i Dallas. Vart tog han vägen? Och lever han än idag?

Hemant Mehta,, den snälle ateisten har en egen Youtube-kanal. Och om nu landet kommer att vara lite sådär lagom nedstängt ett tag till kan man ta åt sig hans lite lätt ironiska återberättelse av gamla testamentet.

Everything Wrong With Genesis – Allt Som Är Fel Med Första Mseboken

När man sett alla avsnitt bör det vara svårt att tro på gud …