Jag tänker inte på sommarvärme (hetta) utan detta att byta åsikt, vilket inte betyder att “göra en pudel” eller “vända kappan efter vinden”. Det jag tänker på är detta att vi ofta skaffar oss åsikter efter information (inte nödvändigtvis fakta och sanningar) vi får oss till livs. Om vi sedan springer på sanningen och inser att våra åsikter inte håller, har vi två val – att hålla fast vid lögnerna eller desinformationen eller, mer sällan, överge våra åsikter och låta oss ledas av sanningen. Mer om detta senare.

Sedan sist har vi en ny regering, tack vare ett rådigt ingripande av Nooshi Dadgostar, vilken tydlig satt sin trovärdighet på spel och var nödgad att göra gemensam sak med SverigeDemokraterna och fälla regeringen … till ingen nytta.
Frågan gällde en överenskommelse där L och C enligt januariavtalet skulle få marknadshyror på nyproducerade bostäder.
Det ingen har pratat högt om är att avtalet bara gällde hyresrätter som byggts UTAN statligt stöd, och dessa motsvarar blott 1% av allt som byggs. Visst kan man se det som att man gläntar på dörren till vidare marknadsanpassningar men att göra en stor affär, tippa en (i och för sig usel) regering för att låtsas att man bryr sig om hyresgästerna är väl lite att ta i. Men viss Nooshi hade väl sin trovärdighet att försvara …
Hursomhelst har vi en NY (sic!) regering.

I vår nya regering sitter två språkrör från bakåtsträvande Stockholmspartiet (även kallat Miljöpartiet). Den ene är Märta Stenevi, bostads- och jämnställdhetsminister. Jag kan tänka mig att hon varit med att få in en specialparagraf i regeringens nya invandringspolitik – en skrivning som gör alla migranter och invandrare kan omfattas av humanitära skäl.
Vi har inte direkt haft en sund migrationspolitik och de som haft åsikter om denna politik (eller brist på politik) har hängts ut som nynazister eller som SD-pack. Och alla de som knyter näven i fickan eller mumlar något vid fikabordet är “privilegierade vita svenskar”.
Många av dessa “privilegierade” är äldre människor som inte har råd att hämta ut sina läkemedel eller råd att gå till tandläkare men noterar att de som aldrig gjort ett skapandes grand för landet eller kanske heller aldrig kommer att göra det, får alla dessa “privilegier” utan eller med mycket små kostnader.
Det är lätt att hålla med om att man kallar detta att svika våra äldre som kämpat för att göra Sverige ett bra land.

För något eller några år sedan hade jag åsikter om Ukraina, Putin och Krim men i frågan idag tillåter jag mig att göra en 180-gradare. Och orsaken har ju till 200% att göra med den här mannen:

Rysslands diktator, Vladimir V Putin

Nyligen iscensatte några av Putins propagandister ett spektakel i St Petersburg där man protesterade mot nätjättarnas “censur” av Putin-juntans propagandakanaler, men “råkade” samtidigt visa reklam när Ukrainas idrottare tågade in i Olympiastadion i Tokyo. Och man “råkade” låta bli att visa Ukrainas fotbollsmatcher under EM.
Om detta låter illa ska man veta att Putin, den långsinte despot han faktiskt är, har låtit fängsla ett otal regimkritiker för påhittade “brott” och flera har mördats. Vi minns Litvinenko och Skripal, och dessa är inte de enda som på direkt order av eller med Putins medgivande attackerats.

Idag är Ryssland en kleptokrati där Putin och hans hejdukar plundrar landet. Alltmedan vanligt folk får betala alltmer för basvaror, skor sig Putin och hans rövslickare genom att plundra landet. Både Ryssland och Kina är eller har varit socialistländer men där Kina blomstrar, har Ryssland hamnat på ett sluttande plan. Finns det något att stjäla för att fylla ens fickor, stjäl man. Industrin har kollapsat och packet lever på pengar från gas och olja.
Opposition existerar inte och gaphalsar som “kommunisten” Gennadij Zjuganov och liberaldemokraten Zjirinovskij har hittat ett bra ställe att sitta på och få del av Putins plundringståg. Inte förvånande att båda dessa vikt ner sig och numera är tysta medhållare.

Annekteringen av Krim är inget annat än en ockupation och krigit i östra Ukraina är resultatet av rysk expansion. Och vi vet idag att ryssar eller ryskvänliga grupperingar sköt ner MH-17 över östra Ukraina, fast man ljuger om detta.
Samtidigt börjar det bli ordning och reda i Ukraina; president Zelensky verkar ta tag i korruptionen och strävan att närma sig väst innebär också att man överger gamla socialistiska strukturer och moderniserar sig.

Riktigt intressant är de hypoteser att coronaviruset (CoVid-19) kommer från en virusstam framtagen i ett av världens största viruslab i Wuhan och inte från en matmarknad.
Men det betyder inte att någon på rent djävelskap (det är inte Putins Ryssland) släppt viruset fritt utan att det kommit löst pga en olyckshändelse med efterföljande mörkläggning. Att en smittad person skulle orsaka en pandemi är inte långsökt. Ebolaepidemier brukar ofta starta med att EN person blir smittad.

Passar på att skänka bort en bok. Om någon köper propagandan från Putins megafoner, kan ju en bok som fyller på dessa konspirationsteorier passa. Den här boken vill jag inte längre ha i min bokhylla då den skämmer och att elda upp den är inte min sak, så den är till skänks (porto tillkommer).

Skänkes.