Eller Förmågan att vara alldeles för ömfotad och proxy-kränkt.

Som hängiven (inte) ateist, har jag svårt att inte ta del av andra sunda skeptikers historier, varav Youtube är fullt. Det handlar mycket om skälen att vara ateist/skeptiker och att försvara sig mot konstiga utfall från religiöst håll, jämte att visa på hur totalt vrickad religionen kan förete sig och hur fullkomligt sjukt, för att inte säga vidrigt allehanda utövare beter sig mot mänskligheten och vad man tycker skulle vara vår fri- och rättigheter.
Nästan lika illa är när människor och organisationer, icke direkt religiösa, delvis försvara religionens konstigheter.

Jag vet inte var det började – Vilks eller Jyllandposten.
Jyllandposten publicerade 12 skämtteckningar, många föreställande profeten Muhammed i syfte att skapa en diskussion om islam och själv-censur. Behöver man säga att resultatet blev våldsamt med flera människor döda, långt utanför Danmarks gränser.

Vilks hade föreslagit en rondellhund med profeten Muhammeds huvud, vilket också orsakade kalabalik och Vilks blev mordhotad.

Det är nu man ska fråga varför det är nödvändigt att reta upp folk som är så helvetes ömfotade och inte tål vanlig sketans ironi. Och att ens ställa sig denna fråga visar ju hur otroligt viktigt det är att sätta sig emot religiösa konventioner och hur viktigt att vi inte tar parti för folks religiösa vanföreställningar; speciellt inte i en tid när alltfler tar sitt förnuft till fånga och blir skeptiker. Vi lever ju i en upplyst tid!

Sedan skedde det nesliga angreppet på Charli Hebdo. Islamiska fundamentalister stormade redaktionen och mördade kallblodigt 12 människor.

Vi svenskar och danskarna och fransmännen lever i i olika länder som alla utmärks av stora mänskliga fri- och rättigheter. Inga av dessa länder har några egentliga lagar (som används) som förbjuder hädelser, även om det går att använda andra lagar, delvis i samma syfte.

Ute i stora vida världen däremot är det inte ovanligt med lagar som förbjuder hädelse och som faktisk påbjuder dödsstraff. Topp fem av dessa länder är Nigeria, Pakistan, Iran, Afghanistan, Somalia och Saudiarabien (det blev topp sex). Alla muslimska länder, och alla länder har dödsstraff som påföljd för muhammedhundar. Det finns icke-muslimska länder med på listan, men de kristna länderna är relativt få och där man kan nöja sig med fängelsestraff.

Det ska ju också nämnas att vi hittar högt upp på listan över länder med religiös fanatism och extremism där det är förbjudet (dödsstraff hotar) att frånsäga sig sin religiösa tro.
Det är fan i mig otroligt. Jag inser och förstår med hela min kropp och mitt förnuft att det där med att tro på en magisk rymdapa, och får inte sluta tro på sagor och påhittade historier.

Så om man tycker att Vilks, Jyllandposten och Charlie Hebdo inte i onödan ska kränka olika folkgrupper (som om muslimer, kristna, buddister och slikt tillhör folkgrupper??) eller än värre, kalla dem som vågar ridikulisera religioner, för rasister, kan man då också tänka sig att betrakta de som överger sina trosuppfattningar för rasister och att de kränker folkgrupper?

Att ha en sund syn på vårt samhälle ser vi som en tillgång och i alla avseenden en styrka och tillgång i vårt samhälle. Länder där man behandlar illa de som har åsikter om sakernas tillstånd, som Belarus, Venezuela, Nordkorea och Ryssland, kallar vi diktaturer och tycker att man där kränker alla rättig- och friheter människor bara kan ha.
Men att spärra in folk i slavläger eller förgifta dem för att de vågar komma med alternativ till en styrande regim bleknar när vi tänker på länder där folk riskerar dödsstraff för att de TÄNKER på ett sätt som enligt lag är förbjudet. Det måste ju vara en svår sjukdom när tankepoliser jagar dem som insett att det de tidigare trott på varit lögner och sagor.

Att bygga nationer på grundlösa fantasier och samlade sagor om rymdmonster som dränker hela mänskligheten och inte drar sig för att ha sex med minderåriga skrämmer vettet ur mig. Hur i helsicke ska människosläktet kunna sträva mot mer kunskap och mer bedrifter inom alla möjliga områden när sexfixerade präster ska jaga livet ur dem som tänker annorlunda.
Vi ser hur djupt och förfärande förtrycket är i många muslimska länder och vi ser hur angelägna religiösa fanatiker i t ex USA är att tvinga på medborgarna sina vanföreställningar.

Det är dags att släppa muhammedhunden fri, kasta slöjan och placera religiösa böcker på muséer över brott mot mänskligheten.
Och det är fan dags att sluta ställa upp och försvara dårarna som vill förslava världen.

Källor:
Blasphemy Laws By Country
Where Is Blasphemy Criminalized Around The World?
Blasphemy Laws Exist In 69 Countries, Report Finds
Ranking Countries By Their Blasphemy Laws
Apostaty Laws/Blasphemy Laws
Overview of Laws Related to Religious Conversion
Discrimination Against Atheists

Attacken mot Charlie Hebdo
Jyllandsposten och Muhammedkarikatyrerna

Om kampen mot slöjan:
Free Hijab Day
Free From Hijab Campaign
Walking Unveiled