Jag tycker det är fascinerande att spana på konspirationsteorister, och ännu mer fascinerande att se dem falla hårt. Men trots överväldigande bevis för att de har FEL! FEL! FEL! ger de sig inte men “если дурак, то на вечно” (“om man är en dåre, då är det för alltid”, ryskt talesätt). Så oavsett om man tror att jorden är platt, vacciner dödar, eller vår planet är blott 6000 år gammal eller 5G-antenner är hemliga mordvapen, så är det ändå fascinerande att spana in dessa vilseledda själar.

Nu vet jag inte varför det finns ovaccinerad personal på våra äldreboenden. Har man jobbat på ett sådant har man säkert sätt äldre dö av denna gräsliga sjukdom och borde rimligen fatta att bästa sättet att skydda de gamla och sköra är faktiskt att skaffa sig ett fullgott vaccinationsskydd.
Det förvånar att inte alla regioner ser till att hålla borta ovaccinerade från att träffa “brukarna”.
https://www.dagenssamhalle.se/samhalle-och-valfard/sjukvard/ovaccinerad-vardpersonal-omplaceras-var-skyldighet/

Andra dårar på andra ställen är de evangelikanska predikarna, de som “profeterade” att den orange apan skulle få sitta en period till i Vita Huset. (orange apan = Trump). Nu när det visat sig att deras magiska rymdmonster inte har uppfyllt sitt löfte gapar dessa giriga, bigotta och skenheliga råttor om att Satan har installerat Biden men USAs rätte (och av gud) tillsatte president är han den där “affärsmannen” med låtsashåret.
Det är djävla märkligt att detta predikantslödder är så himla intresserat av att lägga sig i landets politik men inte betalar ett öre .. ett cent i skatt.

Invandringsvågen 2015 har ställt saker på ända och vi har nog inte sett slutet på denna massinvandring, då många människor, dels från Syrien, på flykt från en fascistregering och ett sekteristiskt våld, men också en mycket stor del ekonomiska “flyktingar”. Runt 150,000 människor skulle snabbt inkvarteras och många ställde upp för att folk skulle få tak över huvudet. Men för många som kanske ofta av idealistiska skäl ställde upp har det kostat.
Man har sett bostäder förstöras totalt, alltmedan Migrationsverket verkar tycka att trashade lägenheter och hus är normalt slitage …
https://www.hemhyra.se/reportage/migrationsverket-kravs-pa-220-miljoner-for-forstorda-bostader-bjarke-slass-i-domstol-for-ersattning/

Till min stora fröjd har Ann-Sofie Hermansson blivit frikänd igen från anklagelser om “krängkning”. Det är väl självklart att man får kalla saker vid deras rätta namn, även om det handlar om att berätta om vilka som sprider terrorism och idéer om terrorism. Bara för att man bekänner sig till allehanda kulter och religioner ger en inte fritt fram att bete sig hur som helst. Kan inte den magiska rymdapan skydda, ska inte svensk domstol inte heller ställa upp på stollerier.

Nu blev jag störd när jag tittade på uppdrag granskning i onsdags så jag får se om andra halvan av ett mycket intressant program.
Det handlade om gammal utdikad sankmark som läckte lika mycket CO2 som bilarna på svenska vägar. Och alltmedan man försöker strypa bilismen, ge generösa bidrag till de redan rika som vill köpa elbil (och elcykel), tar man inte tag i den gamla myrmarken. Att återställa mark, som ändå oftast är oanvändbar skulle ge stora resultat till rimliga kostnader men nu är det väl så att Grûne Arme Fraktionen med Bolund och Stenevi vill driva plakatpolitik, inte realpolitik.
Uppdrag Granskning – Klimatbomben

Får man byta parti egentligen. Hur illa skulle det se ut om man varit med i ett stalinistparti för att plötsligt vika av lite lätt högerut??
Tja vi får se vad det blir för svar på en sådan fråga vad det lider.

Stora byten har genomförts nyligen. Både Råttan och jag har fått nya reservdelar.
Råttan, en Peugeot 206SW har fått en ny bakaxel – det blev dyrt. Jag fick en ny pacemaker. Den gamla som tickat på i 12 år började närma sig sämst efter. Det bytet blev betydligt billigare.

VA???????!!!!!!!!!!!!! Har norrbaggarna ÄNTLIGEN lyckas dela ut ett Fredspris till några som kämpar för frihet och demokrati.