Som gammal politruk-politruk ramlar det fortfarande ner en blänkare från Dagens Samhälle, Sveriges Kommuner och Regioners tidningar, i min mejlbox. Det är korta notiser och de flesta notiser kräver prenumeration för att kunna läsas i sin helhet.
Men den här nyheten kunde jag däremot läsa rakt igenom och det gör mig så himla glad när jag nås av den här sortens meddelanden.

Skolinspektionen stänger ner tre religiösa friskolor i Göteborg, bland annat pga ekonomiska ogentligheter men också för skolornas verksamhet.Även om nu inte det religiösa abra-kadabrat inte var huvudorsaken, är det ändå självklart att vi INTE, i ett land med, hittills, en stor avgrund mellan stat och religion, ska ha skattefinansierade religiösa skolor.

Om folk vill leva ut sina religiösa vanföreställningar ska de fan inte få använda mina och andras pengar till att sprida sitt toxin till våra barn. Jag hatar att uttrycka det så här, men ogillar man att vi i Sverige har en (oftast) sund syn på religion, kan man ju åka till talibanstater eller USAs bibelbälte, beroende på vad man kallar den magiska rymdapan …

Skolinspektionen stänger kritiserade friskolor