I en text skriven av Peter Englund i DN 13 mars betitlad Därför kommer Putin att förlora fastnar jag för följande passage, även om hela texten är mycket bra. Det där med Putinkramande idioter var riktigt roligt. Undrar om Jenny Piper, Erik Andersson, Putins valobservatörer och många andra får betalt i rubel eller dollar eller svenska pengar.
Man kunde ju tycka att när Putins armé övergår till att bli köttslamsor, borde de svenska putinisterna tystna och sluta repetera de lögner som Kremls propagandoner snickrar ihop. De låter ju som ett Jehovas Vittne som förklarar att tusenårsriket startade 1917 ….

Nåväl. Vid det här laget står det klart för de flesta av oss att historien om Putins invasion av Ukraina också är historien om en kedja av underskattning, misstag och felbedömningar.

Han underskattade gravt den ukrainska viljan till motstånd samt västländernas förmåga till snabb och gemensam aktion. Trodde han kanske på sina egna trollarméers tjat om väst som fegt, svagt, bekvämt, degenererat etcetera? Eller att alla nyttiga Putinkramande idioter i väst skulle ge honom understöd i proportion till alla de pengar han köpt dem med? Genom sitt övervåld har han hur som helst stärkt en nation han trodde sig skingra, och svetsat samman en allians han trodde sig splittra.”

Länk till hela artikeln (obs, betalsida):
https://www.dn.se/kultur/peter-englund-darfor-kommer-putin-att-forlora/