Jag kom att växla några ord med en kommunist (hur fan får jag bort “kommunist” ur min korta presentation här bredvid – jag är fan ingen anhängare till massmord) som sålde Proletären utanför Systembolaget.
Det var uppenbart att han inte riktigt ville fördöma Rysslands fega anfall på ett självständigt land utan det var “USA-imperialismen”, “Donbass som var mer ryskt” och så nazisterna men att riktigt stötta den ukrainska kampen … näh!

Jag var ju givetvis tvungen att läsa lite i denna illustra skrift – Proletären – för att se vad som skrevs om kriget och om man letar konspirationsteorier blir man inte besviken.

I Anders Carlssons ledarkrönikafrån 10 maj, betitlad En strimma av hopp står att läsa:

Ryssland bär det fulla ansvaret för invasionen, men ansvaret för kriget är delat. Där finns USA och Nato, som provokativt och i brott mot givna löften flyttat fram sina positioner intill Rysslands västra gränser. Men där finns också statsledningen i Ukraina, som sedan 2014 fört ett blodigt krig mot den egna, rysktalande befolkningen i Donbass. Detta krig har drivits och drivs i öppet trots mot de båda Minskavtalen, undertecknade 2014 respektive 2015.”
Kommunisterna kan inte erkänna att Ryssland ENSAMT bär skulden och dessutom öppet ljuger om “blodigt krig mot den egna befolkningen”.

Och vad i hela fridens namn Kosovo har med det hela att göra och varför FN ska rösta om Ukraina är obegripligt:

Utan autonomi bör Donbass-republikernas statsrättsliga status avgöras via FN-övervakade folkomröstningar. Folkens rätt till självbestämmande framgår redan i FN-stadgans artikel 2, varvid det är hyckleri att västvärlden erkänt Kosovos utbrytning från Serbien 2008, men inte vill höra talas om samma rätt för befolkningarna i Donbass och på Krim.”

Marcus Jönsson som är lika ointresserad av fakta utan använder Putinregimens slagord skriver 3 maj i artikeln Skandal I Kanada – Tränade Högerextrema i Ukraina.

I Kanada är det nu allt fler stora medier som ställer frågor om den kanadensiska försvarsmaktens träning av medlemmar i den högerextrema Azovbataljonen, som sedan 2015 är en integrerad del av Ukrainas nationalgarde.

Azovbataljonen är inte en bataljon utan ett regemente och är avnazifierat.

I artikel efter artikel vägrar kommunisterna och Proletären att riktigt på allvar fördöma Rysslands övergrepp utan det är USA och NATO som ytterst bär skulden och att den ukrainska militären är nazistanstruken (och kanske därmed är Rysslands angrepp rättfärdigt??). Att ETC sparkar Kajsa Ekis Ekman för att hon gjort sig till Putins megafon och sprider det ryska sanningsministeriets lögner, fast hon, enligt Proletären säger obehagliga men sanna sanningar: “I en tid när en viktig vänsterdebattör som Kajsa Ekis Ekman får sparken som ledarskribent på Dagens ETC, för att hon visar hur en ofta citerad ukrainsk nyhetskanal har kopplingar till samma nynazistiska Azovbataljon, behövs Proletären för att berätta sådant vi inte får höra annars. 

Proletären har också fullständigt fått allt om bakfoten med starten på kriget: “Kriget i östra Ukraina började inte heller den 24 februari. Den ukrainska armén tillsammans med Azovbataljonen har i åtta år fört krig mot de så kallade folkrepublikerna i Donbass, där fler än 14.000 dödats sedan den fasciststödda kuppen i Ukraina 2014.”

Här staplar man lögner på lögner på lögner och man kunde ju också ljuga om det civilflygplan som ryssledda marodörer sköt ner och sedan skyllde på Ukraina. Man glömmer att de stolta ukrainarna ville avgöra sin egen väg och kickade ut en ryskstödd president vilket fick Ryssland att först ockupera Krim och senare infiltrera Västra Ukraina i syfte att destabilisera landet.

I artikeln från 13 april (Kommunistiska Partiet Och Antiimperialismen) svamlar man och liksom inte kan erkänna Ukrainas rätt att existera som en suverän stat och inte heller ta avstånd från Rysslands anfall. Precis som mannen som sålde den tidning idag bara INTE KUNDE stå upp för Ukraina därför att [en lång rad argumentationsfel].

Återigen i en annan kommentar Zelenskij Lät Nazist Tala Inför Det Grekiska Parlamentet (12 april), missar man sanningen om Azovregementet. Kommunisternas argumenterande låter som folket som tror att jorden är platt. Man säger samma sak om och om igen fast de bemöts med fakta och information som handgripligen bevisar hur djävla fel de har. Sveriges Proletärer har uppenbarligen ramlat ner i ett lika djupt kaninhål som plattjordingarna ….
Proletären citerar grekiska foliehattar: ”Vårt fördömande av den oacceptabla invasionen och det imperialistiska krig som Ryssland för mot Ukrainas territorium, och vår solidaritet med det ukrainska folket, har ingenting att göra med något stöd till president Zelenskyj [… ] eftersom Zelenskyj är en del av problemet. Han är chef för en reaktionär regering som har anslutit sig till USA-Nato-EU-lägret, som också är ansvarigt för kriget och lidandet för folket i Ukraina“.
Därmed har de svenska kommunisterna rättfärdigat den ryska invasionen.

Sedan är det två artiklar som får mig att må djävligt illa. De upprepar Putlers (ny-Stalins) propagandalögner och är så vidriga att jag vet inte vad.

Den ena, med rubriken Vad Är Sant I Mediastormen Runt Butja? från 5 april. Här upprepar man, TROTS övervägande bevis om motsats de ryska lögnerna och återigen, indirekt rättfärdigar Rysslands krig mot mänskligheten. Det måste ju vara ukrainska nazistiska Azovbataljonen som inte bara mördat ukrainska civilister utan och dödat ryska krigsfångar ….

Vad som står helt klart är att Ryssland inte har något att tjäna på att skjuta civila på öppen gata, och dessutom lämna kvar liken som färdiga bevis på ryska krigsbrott, för att motivera fortsatta sanktioner, vapenleveranser till Ukraina och i värsta fall en intervention som kan leda till ett ännu mycket värre krig.
Nej, för vi svenska klasskämpar i Sveriges enda kommunistiska parti, kan bara inte se att Ryssland som kämpar för att återuppstå som en sann proletär stormakt med den store Stal .. Putin som ska bekämpa USA-imperialismen kan inte se att ryssarna (TROTS alldeles för många bevis, många från ryssarna själva) kan göra onda saker …
Därmed har de svenska kommunisterna rättfärdigat den ryska invasionen.

Marcus Jönsson tipsar Putin (Ett Tips Till Putin) den 4 april. Jag citerar honom på en rad punkter där han indirekt tycker det var bra att de ryska soldaterna gjorde det de gjorde:

Sanningen är krigets första offer, och i krig förekommer såväl hemska övergrepp som fejkade hemska övergrepp – eller sådana där de verkliga förövarna inte är de som anklagas för att utfört dem.

Utan att veta vad som är sant eller inte – och utan att utesluta att det är just så som den ukrainska sidan påstår – förefaller det märkligt att det tog fyra dagar från att ryssarna lämnade Butja till att bilderna på kropparna började spridas.”

Vi minns också propagandabluffar som när Nayirah al-Sabah vittnade inför USA:s kongress om att irakiska soldater slet spädbarn ur kuvöser i Kuwait. Det framkom senare att det inte var sant, och att Nayirah var dottern till Kuwaits ambassadör i USA.
(Det här brukar kallas WHATABOUTISM)

I svensk media nämns inte heller vilka andra notoriska förbrytare som befunnit sig i Butja, medan New York Times huvudbild till en artikel igår om de påstådda krigsbrotten i Butja visar soldater ur den nynazistiska Azovbataljonen.”

Slutligen, en åsikt jag emellanåt dyker på och som också är ett finfint exempel på WHATABUTISM:

Catherine Holt frågar Är Inte Alla Flyktingar Lika Värda? från 19 april. Jag tar upp hennes famous last words, för de beskriver så mycket bättre vad för människa Catherine är, än vad jag och många av oss “som gör skillnad på flykting och flykting”.

Den som gör skillnad på krig och krig, och på flykting och flykting, är fast i samma rasistiska tankebanor som legitimerar krig. Därför är solidariteten med ukrainska flyktingar ingenting värd om den inte utsträcker sig till att gälla alla krigsoffer“.
Återigen kryddat med en så lååång rad argumentationsfel att jag inte orkar bena ut dem, men om vi börjar i en ände.
Att USA startat en lång rad krig eller stöttat en lång rad krig och att Sverige i någon ände deltagit med fredsbevarande styrkor, betyder inte att Sverige stöttat USAs krig.

Vi vet t ex att hösten 2015 kom det runt 160.00 migranter och flyktingar som resultat av kriget/krigen i Syrien (glöm inte att Ryssland var där och bombade civila i Aleppo, Homs och många andra ställen) utgjorde en tredjedel av dessa. Men resten då?! Vi vet att många var ekonomiska migranter som sökte en bättre framtid.

Nu är det ukrainare som söker sig bort från ryska granater och missiler och vi ska veta att det är en stor skillnad på tidigare flyktingar/migranter och de ukrainska. Ukrainarna kan inte komma tillbaka fort nog. Jag har redan hjälpt ett par familjer att lämna Sverige för de vill hem till SITT LAND.
De ukrainare som stanna kvar omfattas av EUs massflyktingdirektiv och saknar därmed en rad rättigheter/möjligheter som de som kom 2015 fick.

De ukrainska flyktingarna har som regel höga utbildningar, är MYCKET måna att lära sig svenska och tar STORT ansvar för sina liv och sig själva. De vill, under den tid de ska vara i landet, vara självförsörjande och inte vara någon till last. De kommer från en kultur med värderingar väldigt lika våra svenska, de är bekanta med Sverige och respekterar våra lagar och våra traditioner och vill givetvis lära sig ALLT om Sverige och svenskarna.
Just deras välvilja och tacksamhet gör det lätt för oss svenskar att öppna famnen för dem.

Jag ska tillägga att frivilliga i södra Sverige har gjort otroliga jobb att ställa upp för dem av många orsaker varav en är mycket intressant och punkterar Catherines alla rasistiska synpunkter: På många håll i södra Sverige har man haft MYCKET stor nytta av säsongsarbetare från Polen och Ukraina. Det har varit kunnigt och arbetsamt folk man haft stor glädje av och nu när de kommer för att söka hjälp, är det dags att återgälda det ukrainarna gjorde för företagarna tidigare år.

Det handlar inte om rasism, det är kanske dags att stoppa ner det djävla röda rasistkortet i skjortfickan och låta det stanna där. Att det är lättare att ställa upp för människor man delar så ofantligt mycket med, kanske till och med språk (jag kan ett av de språk många TVINGADES lära sig – ryska) än för människor om vilka man inte vet någonting, knappt vet varifrån de kommer eller varför de kommer överhuvudtaget.

Så vad har landets Proletärer gjort för att världen ska bli bättre mer än att stötta kamrat Putins och hans fredsälskande Rysslands motstånd mot USA/NATO/EUs stöttande av nazisterna i Ukraina?
Eller köpa och sprida vidare Rysslands, världens framtida proletära paradis, lögner om övergrepp, våldtäkter, mord på barn och gamlingar, tortyr, bomber mot barnhem, skolor, sjukhus …

På tal om nazister, hur intelligent är det för svenska kommunistpartiet att försvara att partiets älsklingsland – RyZZland – skickar nazister för att utrota nazister ……