Dagens Nyheter meddelade att priset på bostadsrätter dalat några få procent men villapriser knappt rört sig. Sedan antyddes ju tidigare att räntan kommer att stiga för att motverka en ökande inflation (tack Putler). Det är alltså bara en tidsfråga innan de som äger sin bostad ska komma och gnälla och ska ha kompensation för ökad ränta och förluster vid eventuell försäljning.

Fast villaägare och bostadsrättsinnehavare har ju redan fått så djävla mycket (på bekostnad) av hyresrättsinnehavarna. Men OK, vi kan skyffla över mer pengar till er … djävla blodiglar.

På tal om blodiglar, (V) och Dadgostar kämpar för just hyresrättsinnehavarna (hyresgäst borde vara ett N-ord) och pensionärerna.

(V), som ju vanligen totalt saknar bostadspolitik räddade ju oss hyresgäs .. rättsinnehavare genom att stoppa ett förslag på fri hyressättning på nybyggt.
Nu ljög ju inte Dadgostar i sig, men utelämnade information för att ställa sig själv och sitt parti i rampljuset.
Marknadshyror skulle BARA gälla nyproducerat UTAN statliga bidrag. Nu är det väl så att statliga investeringsbidrag till bostadsbyggande, antingen har minskat, eller helt tagits bort för att ge villaägarna kompensation för ökande elpriser, fast nu är väl ledande V-politiker knappt boende i hyresrätter och därför kan agera lite …. SOLIDARISKT MED DEM SOM HAR.

Sedan var det detta med pensionerna … hur i hela glödheta fridens namn har (V) tänkt där????? Höjda pensioner men inte höjda pensioner ….
Man vill höja pensionärernas bostadsbidrag (fast de heter inte “bidrag”) men ge alla pensionärer, eller del av dem ett fast extra påslag på bidraget. Det är ju för helvete ingen pensionshöjning utan något som påverka en lång rad annat här i världen. Vi kan ju få en kul regering (S+MP) som tycker att man hittat pengar som slösas bort på folk som ändå snart ska dö och som rimligtvis skulle kunna användas till tramsiga miljömuppsprojekt som att bekosta kommunala slagrutemän, inköp av fler vattenvirvlare till riksdagsmännen och slikt.

En ökad pension ska synas på raden GRUNDPENSION, eller överlevadsbidrag, inte vara nått djävla trams som sedan kan hittlas och fittlas med framgent.
Vi har ju sett beslut om “bidrag” för att stärka utsatta människors ekonomi vilket lett till att andra bidrag i samma mån minskats – plus/minus noll.

Uppdrag Granskning igår var en spännande upplevelse och faktiskt riktigt rolig då ett av fallen var relaterat till Vänersborg och det slog mig att man måste ju bara ha en bra rubrik:

RIKSDAGSMAN BAJSADE I CENTERPOLITIKERS LADA