En Ringhalsreaktor måste ställas av ytterligare tre månader vilket kommer att skapa ännu högre elpriser och bekymmer för Sverige och dess medborgare, framför allt i söder.

MiljöMuppPartiet har noga sett till att mota in oss i ett hörn där det ska vara dyrt att leva. Två nedlagda kärnreaktorer, extraavgift på smutsiga elektroner från tyska kolkraftverk (vilket ger extraavgift på all el, även “ren”). Vi har MOMS på elen och av någon besynnerlig skiljer elpriserna åt mellan norra och södra Sverige. Kan det vara så att det förklaras av att elen måste skickas lång väg från de Norrländska älvarna till Skåne?!
Men i så fall måste ju vi ha differentierade priser på sådant som produceras i söder. Bensin- och oljepriser måste ju rimligen vara 4 gånger högre i Boden och Karesuando eftersom raffinaderierna ligger på Västkusten och ärtor och äpplen från Skånes ärt- och äppelodlingar måste ju också vara så mycket dyrare i norr.

Jag lyssnar på politikernas floskler och inser att floskligast är miljömuppen Märta Stenevi som bara älskar att ösa statliga bidrag över de rika med grova rabatter på elbilar, elcyklar och energiinvesteringar, något som går de mindre bemedlade och hyresgäster förbi.

Med MiljöMuppPartiet i regeringen kommer Bolund att bli Mörkrets Furste och Märta Stenevi Isdrottningen.