De ryska orcherna och massmördarna, utsända av Galne Hunden Putin och hans orsakade en rad forum för olika typer av nördar att skapa en speciell tråd om folkmordet i Ukraina så medlemmarna skulle kunna prata av sig, dela med sig av sina känslor, myter, rykten och fakta.

Det som har förvånat mig är att i två forum har man trådar som är väldigt långa och tonen är vänlig och tolerant men kan bli lite vasst när det är uppenbart att det som skrivs inte stämmer med fakta, och när det smyger sig “politik” i trådarna, modereras dessa ofta bort.

Men på det svenska HiFi-forumet blev det väldigt fel där vi under rubriken GRINIGHETER uttryckte hur illa vi tog vid oss av de ryska “befriarnas” krigsbrott, och någon gick i taket, och någon gick i taket eftersom, vad man kan gissa, han hade slukat Putins propaganda med hull och hår och lade in det här:
Hej, jag bad om att bli borttagen från detta “krigsforum”, eller är det fritt fram att prata om politik, religion, porr och annat som inte har ett skit med hifi att göra numera? Jag har haft mycket roligt här genom åren men det får räcka nu.

Det blev en lite rörig men nästan acceptabel diskussion i en speciell Ukrainatråd med någon var bara tvungen att kasta in det här:

En mycket välskriven och intressant text.

Grejen var bara att den texten var rakt igenom falsk och felaktig och plockad från de ryska angriparnas propaganda. Uppenbart var att inlägget skulle få tråden att spåra ur, vilket den också gjorde. Jag ska erkänna att jag har lite skuld till det.
Jag skrev ett långt inlägg där jag kommenterade Putins egen femtekolonnare i Sverige, mitt inlägg ströks medan inlägget ovan fick stå kvar.
Ergo: HiFi-forums ägare måste också stå på fel sida om den ryskukrainska gränsen. Jag meddelade att det var en djävla stil att moderera bort somliga inlägg men behålla de skamligheter forummedlemmen som hejade på Putins våldtäktsgäng och barnamördare hade släpat.
Och därmed blev jag utkastad.

Jag funderar mycket över varför svenska HiFiforum.nu agerar så besynnerligt men inser att, fast forumet har sina ljusa stunder, är det också ett ställe där folk med allehanda anti-vetenskapliga idéer (om ljud, elektronik och fysik) delar med sig av sina konspirationsidéer och ofta har en nedsättande attitityd mot dem som håller strikt på fakta.
Att hitta några som går på lögnerna som sprids från RyZZland borde inte vara svårt i det klimatet.